Ο όρος «βομβαρδισμός αγάπης» αναφέρεται σε ένα μοτίβο συμπεριφοράς, υπερβολικά στενής για την χρονική διάρκεια που υφίσταται η σχέση, συνήθως ρομαντική, και εντελώς ασυμβίβαστη με την ανταπόκριση του δέκτη σε αυτήν. Εμφανίζεται ως συμπεριφορά ήδη από την πολύ αρχή της, κατά την οποία το ένα μέρος εκφράζεται απέναντι στο άλλο με υπερβολικές εκδηλώσεις λατρείας, αφοσίωσης και προσοχής. Περιλαμβάνει συνήθως ένα συνεχές βομβαρδισμό του άλλου ατόμου με μηνύματα αγάπης, δώρα , συνεχείς φιλοφρονήσεις, μιας διαρκής εκδήλωση αγάπης η οποία δεν έχει δημιουργηθεί από κανένα κοινό βίωμα, με στόχο και σκοπό να γίνονται συνεχή βήματα για διαρκή επαφή και αύξηση κοινού χρόνου με έμμεσο τρόπο.

Κάθε σχέση χρειάζεται φροντίδα για να υπάρξει, να εξελιχθεί και τελικά να επιβιώσει στον χρόνο. Ως φροντίδα , εννοούμε όλα εκείνα τα βασικά στοιχεία τα οποία είναι απαραίτητα για να κρατούν την σύνδεση ανάμεσα στα άτομα ισχυρή και σταθερή. Τέτοια στοιχεία είναι η επικοινωνία, η εμπιστοσύνη, η ερωτική εγγύτητα και η διάθεση για προσδιορισμό κοινών μελλοντικών στόχων. Τα στοιχεία αυτά είναι απαραίτητο να συνυπάρχουν τουλάχιστον σε ένα μίνιμουμ επιθυμητό επίπεδο, η απουσία έστω κι ενός δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα που τελικά μπορούν να αποτελέσουν και την αρχή τους τέλους για κάθε σχέση.

Η απιστία δεν συμβαίνει μόνο σε μια κακή σχέση, κι αυτό έρχεται σε αντίθεση με αυτό που πιστεύουν οι περισσότεροι. Ναι συνήθως συμβαίνει σε προβληματικές σχέσεις, αλλά όχι πάντα. Υπάρχουν περιπτώσεις που υπήρξε απιστία και εντός μιας αντικειμενικά πολύ καλής σχέσης ή γάμου. Η πεποίθηση μας ότι μια καλή σχέση θα μας προστατέψει από το να γίνουμε δέκτες απιστίας είναι, αν όχι λανθασμένη, τουλάχιστον όχι εντελώς ορθή.

Τι κοινά στοιχεία μπορεί να έχει το BDSM (Bondage, discipline, dominance,submission, sadism) ως μορφή επιλογής σεξουαλικής έκφρασης, και η πολυσυντροφικότητα ως στάση ζωής;

Αυτό που έχουν δείξει σχετικές έρευνες είναι ότι πολλές φορές άτομα που ανήκουν ιδεολογικά στην πολυσυντροφικότητα , έχουν πειραματιστεί σεξουαλικά στο BDSM, ασχέτως αν τελικά το υιοθέτησαν ως τρόπο έκφρασης ή όχι. Το σημαντικότερο όμως σε αυτές όλες τις έννοιες είναι η βαθιά άγνοια που υπάρχει στον γενικό πληθυσμό , ή ακόμα χειρότερα και η παρερμηνεία τους, που συμβαίνει κυρίως εξαιτίας των ταμπού περί οποιασδήποτε έννοιας που αγγίζει το σεξ.

Το πόσο ασφαλείς νιώθουμε στις σχέσεις μας , καθορίζει και την ανταπόκρισή μας σε αυτές και κατά συνέπεια την ποιότητα τους. Κι αυτό αφορά τόσο της ερωτικές όσο και τις φιλικές σχέσεις.

Στις ερωτικές όμως η ανασφάλεια και ο φόβος εγκατάλειψης, συχνά οδηγούν σε αντίθετα αποτελέσματα , καθώς το ίδιο το άτομο σαμποτάρει εξαιτίας της ανασφάλειας αυτής, την οποιαδήποτε δυναμική και προοπτική της σχέσης , και τελικά ζει αυτό που φοβόταν, χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι ουσιαστικά το έχει προκαλέσει.

Η πίστη είναι επιλογή για αυτό και η η απιστία είτε σαν μεμονωμένη πράξη είτε σαν γενικότερη συμπεριφορά δεν είναι κάτι που εκπλήσσει , αλλά κάτι που πληγώνει. Φυσικά μπορεί να οδηγήσει σε χωρισμό, διαζύγιο ή προσωρινή απομάκρυνση από την σχέση, εντούτοις η απιστία είναι και πολύ συχνή σε σχέσεις που συνεχίζουν.

Υπάρχουν σημαντικές έρευνες που δείχνουν σημαντικά στοιχεία για την απιστία: πχ τους 10 βασικούς λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι βγαίνουν εκτός σχέσης και βιώνουν ερωτικές εμπειρίες έξω από αυτήν, το πόσο διαφορετικά αντιλαμβάνονται τα άτομα την απιστία, καθώς και στρατηγικές τόσο απόκρυψης της, όταν την πράττουν, όσο και αντιμετώπισης της, όταν την δέχονται.

Στο μυαλό πολλών ανθρώπων η παρακολούθηση πορνό μεταφράζεται αυτόματα σε παρέκκλιση ή ανωμαλία. Είναι όμως πράγματι έτσι;

Επίσης ένας μύθος είναι ότι είναι μια δραστηριότητα αποκλειστικά αντρική, πράγμα που δεν ισχύει. Οι γυναίκες παρακολουθούν επίσης πορνό, αν και όχι στον ίδιο βαθμό ή συχνότητα, αλλά με προτίμηση σε πιο ιδιαίτερη θεματολογία όπως έχουν δείξει έρευνες (BDSM κλπ).

Γιατί λοιπόν παρακολουθούμε πορνό;

Σελίδα 1 από 7